Normal BMI och Vikt

Min vikt har under hela min uppväxt varit ett stort problem för mig. Ända sedan tidig ålder har jag varit stor och klumpig. Jag antar att det är mina gener som gjort att jag är stor.. hela min släkt är väldigt stora och kraftiga. Detta vill jag göra ändring på! Jag är 165cm lång och väger i dag 85kg. Detta ger mig ett BMI på 31,2. Vilket är klassat som fetma, alltså steget efter övervikt. Dags för förändring alltså!

BMI Test

För att räkna ut BMI så delar man vikten på längden gånger längden, i mitt fall blir det alltså 85(1,65*1,65). Så mycket som det har skrivits om BMI den senaste tiden bör det inte ha undgått någon att begreppet finns och att ett för högt BMI är dåligt för än. Ett för låt BMI är inte heller bra.

Jag ligger i klassen fetma just nu och vill ta mig ner till min idealvikt på ca. 60kg. Detta betyder att jag ska göra mig av med 25kg av min kropp, alltså nästan en tredjedel av min kroppsvikt ska bort! Jag har hittat ett väldigt bra BMI testhttp://raknaut.com/ Det visar inte bara BMIn man får, det visar också vilken BMI ens kropp har vid olika vikter. Mitt mål är att komma ner till ett BMI på 24-25 och en vikt på runt 60kg.

Låg BMI

Drömmen

 

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s